Waarom een lidmaatschap van SIEV?

Als branchevereniging staan we dicht bij onze leden. We zetten ons daarom graag in voor advies, inkoopvoordelen, juridische hulp, praktische opleidingen, workshops en activiteiten. We hebben een luisterend oor en aandacht voor onze leden. We helpen elkaar ter ondersteuning in de bedrijfsvoering en alles wat daarbij komt kijken. SIEV is van en voor de leden, want zij kennen de markt, de klanten en de vele verschillende vragen waarmee u kunt zitten.

Wat brengt SIEV u?

SIEV is een actieve branchevereniging, die ernaar streeft om samen met zijn leden de schoonmaakbranche beter en structureel op de kaart te zetten. De leden, commissies, loketten en het bestuur zijn de bouwstenen van SIEV. Zij zijn allen schoonmaakondernemers, waardoor SIEV-leden écht dicht bij elkaar staan en samen de koers inzetten naar meer respect en waardering.

Wat biedt SIEV u?

Belangenbehartiging, samenwerking en kennisdeling. SIEV biedt u ook 4 loketten: het Cao-loket, het Verzuimloket, het Schuldsaneringsloket en het Opleidingenloket. Met haar partners maakt de SIEV Inkoopcommissie afspraken voor ledenvoordelen. Lid worden van dé mkb-branchevereniging voor schoonmaakondernemers biedt u ook de mogelijkheid om te netwerken met collega’s (bijvoorbeeld op algemene ledenvergaderingen, informatiebijeenkomsten, beurzen of via het online ledenplatform). En het praktische SIEV Keurmerk voldoet aan de eis voor aanbestedingen en heeft een onderscheidend vermogen in de branche.

Wat kost een lidmaatschap?

Onderaan deze pagina ziet u het contributie-overzicht.

Aanvraag lidmaatschap

Direct naar lid worden? Klik op: aanmeldformulier.

Wat houdt een lidmaatschap in?

U bent nu een stap dichterbij om deel te nemen aan de voordelen van een lidmaatschap van SIEV. Laten we die voordelen even kort voor u op een rijtje zetten:

 • Voor al uw vragen heeft SIEV een professioneel Bestuursbureau, dat u dagelijks telefonisch kunt bellen of mailen.
 • Het SIEV Keurmerk: hiermee kunt u aantonen dat uw bedrijf niet alleen wettelijk en fiscaal op orde is, maar ook dat u aandacht heeft voor uw medewerkers. Ons keurmerk wordt in heel Nederland gebruikt voor aanbestedingen en geeft dus een volwaardig bewijs van kwaliteit af richting uw (toekomstige) klanten.
 • SIEV biedt haar leden speciale leveranciersafspraken op het gebied van verzekeringen, inkoop, leaseauto’s, juridische hulp en dergelijke.
 • SIEV heeft een online platform (intranet) exclusief voor zijn leden: een platform voor en over schoonmaak en glasbewassing. Via dit platform ontvangt u ook belangrijke nieuwtjes van het bestuur en Bestuursbureau.
 • Het SIEV platform biedt u de mogelijkheid voor gratis downloads van diverse contractuele templates, zoals een arbeidsovereenkomst of een overeenkomst van opdracht (onbeperkt). Ook heel praktische zaken als een offertevoorstel, DKS-formulier, jaarplanning, waarschuwingsbrief bij niet functioneren, agenda-overleg of verslag. SIEV kijkt continue waar behoefte aan is en biedt dat ook aan.
 • Samenwerken is een van onze sterke krachten. Dus heeft u hulp nodig van een SIEV-collegalid om werkzaamheden uit te voeren bij uw opdrachtgever in een andere plaats of regio? Via SIEV komt u in contact met een betrouwbare collega, die u kunt helpen. Samen staan we sterk en weten we meer.
 • SIEV beschikt over vier loketten: Cao-loket, Opleidingenloket, Schuldsaneringsloket en Verzuimloket.

Kortom, SIEV is een platte en praktische organisatie waar snel geschakeld wordt en waar uw mening telt.

Wij nodigen u graag uit om het aanmeldformulier voor het SIEV-lidmaatschap in te vullen. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw gegevens om, conform de hiervoor geregelde wet- en regelgeving. U krijgt binnen 3 a 5 werkdagen een bevestiging van uw aanvraag van het SIEV Bestuursbureau.  Hebben we meer informatie nodig, dan nemen we daarover contact met u op.

Wij hopen u binnenkort te verwelkomen!

SIEV-bestuur
Raymond Kouwenberg, Laetitia Simonis, Rolien van Groeningen, Frank Verberne en Antoine Verhoef

Contributie

De hoogte van de contributie voor het SIEV-lidmaatschap wordt bepaald op basis van omzetgegevens. Er worden 4 categorieën (geen btw) gehanteerd:

Categorie:Omzet*:Contributie 2022:
1tot en met € 999.999,99€ 355,00
2€ 1.000.000,00 - € 4.999.999,99€ 710,00
3€ 5.000.000,00 - € 9.999.999,99€ 1.100,00
4vanaf € 10.000.000,00€ 1.525,00

*  omzet is gebaseerd op 2020, schoonmaakgerelateerd (N-2)

Nieuwe leden betalen bij inschrijving eenmalig € 50,00 administratiekosten (geen btw).

Aanvraag SIEV lidmaatschap

Via dit formulier kunt u het SIEV-lidmaatschap aanvragen. Wilt u eerst aanvullende informatie, schriftelijk of telefonisch met een van onze bestuursleden? Contact het SIEV Bestuursbureau, dat kunt u hier aanvragen.

  Bedrijfsgegevens

  [text postcode placeholder "postcode*"] [text plaats placeholder "plaats*"]

  Contactpersoon

  Hoe bent u in contact gekomen met SIEV?

  Heeft u interesse in het keurmerk van SIEV?

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

  Informatie-aanvraag

  Via dit formulier kunt u informatie aanvragen over het lidmaatschap. U kunt hierbij kiezen voor schriftelijke of telefonische informatie met een van onze bestuursleden. Contact daarvoor het SIEV Bestuursbureau.

   Gewenste aanvraag

   Korte toelichting

   Uw gegevens