30 juli 2018

Wat trek jij aan met dit warme weer?

Nu de hitte in Nederland al dagenlang standhoudt, komen er in de media flink wat discussies op gang. De Telegraaf kopte eind vorige week: “Hitte: géén spaghettibandjes en slippers op kantoor graag”. Een aantal stylistes geven in dit artikel hun mening over de luchtige kleding. Over het algemeen komt het advies erop neer dat er géén shorts, slippers, korte rokken of blote armen op kantoor kunnen. En als je 55+ bent, dan dien je volgens de stylistes zelfs driekwartmouwen en een panty te dragen.

Twee weken geleden deed SIEV op het interne ledenplatform al de oproep aan haar leden hoe er in de schoonmaakwereld mee omgegaan wordt. Wat is de perceptie van verantwoorde bedrijfskleding binnen de schoonmaakbranche en hoe gaan SIEV-leden hiermee om?

Eén van de reacties hierop is dat er ook korte broeken als werkkleding bestaan. Deze zijn stevig, comfortabel en hebben een professionele uitstraling. Het betreffende SIEV-lid verstrekt deze kleding aan de medewerkers. Wel geeft dat SIEV-lid aan dat er in een gebouw een specifiek kledingvoorschrift bestaat, waarbij korte broeken niet zijn toegestaan; zij conformeren zich hier dan ook aan.

Graag zetten wij deze discussie onder schoonmakers voort, nu dit toch een “hot topic” is in deze warme zomer van 2018.

Wil jij je visie hierover met ons delen? SIEV-leden worden uitgenodigd dit via het SIEV-forum te doen. Ben je (nog) geen SIEV-lid, dan kun je ons altijd een e-mail sturen met daarin jouw visie.

Bron: Telegraaf