17 november 2021

Vacature: branchevereniging SIEV zoekt voorzitter én bestuursversterking

Wie durven de uitdaging aan? In de maand dat Schoonmaken is een Vak (SieV) 10 jaar bestaat, in maart 2022, geeft Maurice Rutgrink zijn 10-jarige rol als betrokken voorzitter over aan een opvolger.  Laetitia Simonis, Frank Verberne en Antoine Verhoef – de overige bestuursleden – zijn daarom op zoek naar een nieuwe voorzitter voor dé mkb-branchevereniging in de schoonmaakbranche, SieV. En zij zijn op zoek naar uitbreiding, dus naar meer bestuursleden, want het bestuur pakt veel zaken op, bleek uit de recente algemene ledenvergadering van 9 november, en heeft duidelijk behoefte aan versterking ten gunste van een nog krachtigere koers.

SieV gelooft in de kracht van de mkb’er. Immers, het grootste deel van Nederland én van de ondernemers in de schoonmaakbranche zijn mkb’ers. Hun betrokkenheid, kracht, kennis, open mind, verantwoordelijkheid, flexibiliteit, affiniteit en behoefte aan samenwerking typeren SieV en het bestuur, want ook de bestuursleden zijn zelf directeur(-eigenaar) van een schoonmaakbedrijf.

Met hart en ziel

Maurice: “Vanaf onze start, op 12 maart 2012, hebben we ons hard gemaakt voor ons vak, met hart en ziel. We zijn trots op wat we samen met de inmiddels 230 leden hebben bereikt, maar we willen nog veel meer. Daarom zoeken we een voorzitter met kennis én kennissen voor de (politieke) lobby, maar ook een enthousiaste, inspirerende, toekomstgerichte verbinder en beleidsmaker. Een bewaker die overzicht kan houden over de grote lijnen, die wij als branchevereniging met de midden- en kleine schoonmaakondernemers met en voor elkaar willen en weten te krijgen.”

Ondersteuning

De rol van voorzitter van SieV kost maximaal één dag per week en de leden betalen allen mee aan de vastgestelde en goedgekeurde vergoeding voor het kunnen bekleden van deze functie. Ook een bestuurslid steekt serieus tijd in zijn/haar rol binnen het bestuur. Jaarlijks vinden twee algemene ledenvergaderingen plaats en minimaal vier bestuursvergaderingen. Verder organiseert SieV voor en met haar leden tweemaandelijks een webinar en een jaarseminar. Het SieV Bestuursbureau ondersteunt alle bestuursleden in praktische zaken.

Lef?

Wie het aandurft, getriggerd is en graag een rol in de branchevereniging op zich wil nemen, mail je c.v. en motivatiebrief: bestuursbureau@siev.info. Voor specifieke inhoudelijke vragen over de bestuursfuncties bel Maurice Rutgrink: 06 – 62 23 90 715. Of bel voor algemene informatie en de functieprofielen naar het SieV Bestuursbureau: (085) 210 11 20.