13 maart 2020

SieV verzet themadag en ALV

“Toen we onze eerste landelijke themadag Arbeidskrapte drie weken geleden aankondigden, hadden we niet kunnen bevroeden dat het coronavirus in Nederland zo snel zo’n impact zou hebben. We willen niet het risico lopen dat de deelnemers op de themadag ziek worden. Uit oogpunt van veiligheid en gezondheid hebben we besloten de SIEV themadag Arbeidskrapte op 24 maart bij Eega en de algemene ledenvergadering op 8 april bij Numatic op te schorten”, kondigt Anajah Quentin, secretaris van schoonmaakondernemersvereniging SIEV, aan.

De themadag Arbeidsmarkt is een initiatief van de mkb-branchevereniging voor schoonmaakondernemers SieV. Op 24 maart gaat de themadag dus niet door. “We verzetten het naar mei of juni. We bepalen dat volgende week in samenspraak met de gastsprekers waarmee we aan de themadag bouwen”, legt Anajah uit.

Op het programma staan alle bedrijven – UWV, Quambium, gastheer EEGA, KonnecteD en 365 Cleanit – met een focus op informatie over en oplossingen voor arbeidskrapte; een actueel en nijpend onderwerp in de schoonmaakbranche. “Tientallen leden en niet-leden van SieV hadden zich al aangemeld voor onze themadag. Het is jammer dat we hen moeten teleurstellen, maar voor 20 maart maken we de nieuwe datum bekend.”

Ook de algemene ledenvergadering die gepland stond voor 8 april bij Numatic in Alphen aan den Rijn wordt opgeschort. Hiervoor volgt ook zo snel mogelijk een nieuwe datum in juni.