25 april 2018

SIEV trekt duurzaam ondernemen breder en doet oproep

Vorige week vrijdag kopte de nieuwswebsite Nu.nl met “het gaat niet goed met bijen en dat kan catastrofaal zijn voor de economie”. In dit artikel wordt aangegeven dat wilde bijen enorm van belang zijn voor onze economie, maar de meeste mensen zijn zich niet bewust van het feit hoe belangrijk deze insecten zijn. In het teken hiervan is de Nationale Bijentelling in het leven geroepen, om aandacht te vragen voor de wilde bijen. “Bijen zijn van groot belang voor de mens vanwege de bestuiving”, aldus Marchien de Ruiter, woordvoerder van de Nationale Bijentelling. Afgelopen weekend vond dan ook de eerste Nationale Bijentelling plaats, waarin men werd opgeroepen om in de tuin of vanaf het balkon bijen te tellen.

Naar aanleiding van dit bericht en in het kader van duurzaam ondernemen wil SIEV dan ook haar leden bewust maken van het belang van bijen en de belangrijke bijdrage die zij leveren voor onze economie, want ook dit is circulair denken en ondernemen. Om de achteruitgang van de wilde bijen te beperken, willen wij jullie dan ook vragen om zaden te gaan strooien.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe het in zijn werk gaat en waar deze af te halen zijn: Zaaidag voor behoud van de bijen

Bron: Het kan wel