De Cao voor het Schoonmaak- en Glasbewassingsbedrijf 2022-2024 bereikte op 10 december een principe-akkoord. Hoger uurloon, eerder stoppen met werken, duurzame inzetbaarheid voor het gezond houden van schoonmaakmedewerkers, introductie weekloon en hogere RAS-premie. “Omdat we benieuwd zijn naar de mening van onze leden, deponeerden we dagelijks een stelling op de SieV LinkedIn pagina. 100% van de leden vindt dat duurzaamheid meer aandacht verdient. En 92% is het eens met de Regeling Vervroegd Uittreden. Voor ons is dit een absolute bevestiging van de betrokkenheid van de mkb-ondernemer bij hun collega-medewerkers. Geweldig”, reageert Maurice Rutgrink, voorzitter van mkb-branchevereniging Schoonmaken is een Vak (SieV).

Van 15 tot en met 21 december legden het SieV Bestuursbureau de leden 5 stellingen voor. Alle stellingen hadden betrekking op de aanstaande schoonmaakcao. De eerste stelling: de stijging van het uurloon naar 14 euro. Op de drie keuzes volgden drie meningen rond de 30%. De meeste stemmen (38%) gingen naar ‘biedt perspectief voor de arbeidskrapte en zorgt voor betere instroom’, met 33% volgde ‘maakt werken in de schoonmaak meer sexy’, en met 29% volgde de derde keuze op het uurloon van 14 euro: ‘heeft geen meerwaarde’.

Mensen is en blijft ons meest kostbare goed

Een overtuigende topper: verdient duurzame inzetbaarheid om je medewerkers gezond hun pensioen in kunnen laten gaan meer aandacht? 100% van de SieV-leden die hun stem uitbrachten, koos voor: ja.

De andere mensen-mens stelling ging over eerder stoppen met werken: de Regeling Vervroegd Uittreden verlengen van 1 naar 2 jaar. De SieV-leden hadden twee keuzes (mee eens of oneens). Een overduidelijke meerderheid koos voor ‘mee eens’: 92%, tegen 8% ‘oneens’.

Centenkwestie of admin rompslomp

Dat het weekloon exclusief voor studenten en vakantiekrachten consequenties voor jouw bedrijf heeft, denkt 40%: het is administratief niet te doen. Slechts 10% ziet geen consequenties. Geen van de SieV-leden vindt dat het weekloon onderscheid maakt tussen vaste en tijdelijke medewerkers. De meeste stemmen gingen naar de keuze dat het weekloon enkel voordelen heeft voor studenten en vakantiekrachten: 50%.

De hekkensluiter in de rij stellingen over de nieuwe schoonmaakcao: vind je het terecht dat de RAS-premie wordt verhoogd? De uitslag: 50-50. Dus 50% van de SieV-leden die stemden, vindt het terecht; 50% vindt het onterecht, dat de RAS-premie wordt verhoogd.

_________________________________________________________________

Over SieV

Op 12 maart 2012 is branchevereniging Schoonmaken is een Vak, kortweg SieV, opgericht. Onze branchevereniging staat voor mkb-ondernemers in de schoonmaaksector. Want schoonmaak is cruciaal voor ons welzijn en onze welvaart, én mkb’ers zijn cruciaal. Zij zijn het kloppend hart van de BV Nederland en de branche: Nederland telt meer dan 10.000 schoonmaak-mkb’ers.

SieV gelooft in de kracht van de mkb’er, van verbinden, samenwerken, gezamenlijk inkopen én van een keurmerk. Met het SieV-Keurmerk hebben bedrijven in de schoonmaakbranche de mogelijkheid om zich positief en transparant te onderscheiden van minder presterende branchegenoten. Het SieV-Keurmerk is een praktisch en betaalbaar certificaat met realistische doelen: herkenning, onderscheid, objectiviteit, kwaliteit en betrouwbaarheid. Opdrachtgevers, zoals Heijmans en BAM, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de Belastingdienst, erkennen het SieV-Keurmerk.