3 mei 2019

SIEV begint 2019 met een vliegende start

Branchevereniging SIEV heeft de lat voor zichzelf in 2019 een stuk hoger gelegd. De beroepsorganisatie voor mkb’ers in de schoonmaak wil dit jaar uitgroeien tot een speler waar de schoonmaakbranche nog meer rekening mee houdt. Leden zullen onder meer merken dat SIEV zich steviger zal profileren als frisse, moderne en groeiende organisatie.

Tijdens de ledenvergadering op 21 maart wierp SIEV-voorzitter Maurice Rutgrink al een blik naar voren. Hij stelde toen dat het ledenaantal jaarlijks met een tiende zal moeten stijgen. Voor 2019 betekent dat een groei van 210 naar minimaal 230 leden waarmee SIEV in aantal aangesloten schoonmaakbedrijven de OSB zal hebben evenaart. En dat is belangrijk, want SIEV wil tijdens de volgende cao-onderhandelingen als volwaardige gesprekspartner meedoen. De eerste vier maanden van het jaar beloven veel goeds, want in die periode hebben zich alweer negen nieuwe leden aangemeld. Opvallend is ook de grote hoeveelheid leden dat ook het SIEV-keurmerk heeft, namelijk 83 procent. Het onderstreept dat de leden van SIEV de waarde van het keurmerk – de zekerheid die je opdrachtgevers geeft – kennen.

De andere toevoeging: van de ruim 200 SIEV-leden zijn er 170 Keurmerkhouders (SIEV-keurmerk), waarvan 83% het SIEV-keurmerk heeft en 17% niet. Het SIEV- keurmerk geeft in combinatie met het SIEV-lidmaatschap zekerheid aan opdrachtgevers.

Een van de middelen die de vereniging dit jaar nog steviger inzet dan de afgelopen jaren, is krachtige communicatie. Onder meer door meer nieuwsberichten en meer promotie. Het moet de naamsbekendheid van SIEV als mkb-branchevereniging verder vergroten en duidelijk maken dat SIEV meer is dan alleen een sticker op de deur. Het doel is om bij zeker tachtig procent van de potentiële leden als volwaardige branchevereniging bekend te zijn. Om die doelstelling te realiseren is er een nieuw communicatieplan opgesteld en wordt gebruik gemaakt van een professioneel communicatiebureau voor het maken van relevante content voor website en de sociale mediakanalen.

Verder gaat SIEV de huidige leden meer betrekken bij de vereniging. Leden merkten daar tijdens de afgelopen ledenvergadering in Bunnik al wat van toen er de optie werd geopperd om een zogeheten special purpose vehikel op te richten. Binnen deze juridische ondernemingsvorm kunnen kleinere ondernemers samenwerken om bijvoorbeeld gezamenlijk in te schrijven op een aanbesteding. SIEV wil die verbindende factor de komende tijd nog verder uitbouwen en zo een nog grotere meerwaarde voor zijn leden zijn.

Dat de lat hoger ligt en de ambitie groot is, is ook terug te zien binnen het bestuur. Met de aanstelling van Anajah Quinten als secretaris heeft SIEV een jonge en gedreven nieuwe kracht binnen gehaald. De toetreding van Anajah zorgt voor frisse ideeën en onderstreept de gezonde ambitie richting de toekomst die SIEV heeft.

Kortom, SIEV is een branchevereniging in beweging. In 2012 opgericht voor mkb’ers in de schoonmaak en inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler in de branche. Eentje die bovendien flink aan de weg timmert en die optimistisch is over de toekomst. Het komende jaar zult u die ambitie en dat optimisme nog vaker proeven in alles wat we doen en communiceren. En dat allemaal met als doel onze leden nog beter van dienst te zijn.