20 november 2017

Oproep Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Stichting Code Verantwoordelijk Marktgedrag in de Schoonmaak- en Glazenwassersbranche organiseert elk jaar een uitreiking van de Best Practice Award. Met de gedachte dat goede voorbeelden verspreiding behoeven. De Best Practice Award 2017 zal in Utrecht worden uitgereikt tijdens de vakbeurs Facilitair op donderdag 25 januari 2018.

Er wordt nog gezocht naar nieuwe Best Practices. Mogelijk dat u kunt helpen. Wellicht is het mogelijk voor SIEV-leden om samen met een van hun opdrachtgevers een Best Practice in te dienen, die kan meedingen naar de award 2017.
Deze oproep betekent niet dat een best practice, mocht er een ingediend worden, per definitie doorgaat naar de volgende ronde. Hierover zal onder andere een onafhankelijke jury beslissen.

Hoe is de procedure van de best practice award?
Nadat alle best practices zijn ontvangen, zal een jury bepalen welke best practices genomineerd worden voor de award. Belangrijk daarbij is dat aan de criteria voor de best practice award is voldaan. De criteria waaraan aan best practice moet voldoen kunt u vinden in onderstaand pdf bestand. Langs deze lijnen zal elke best practice worden beoordeeld door de jury. Overigens hoeft de best practice niet op een van de genoemde thema’s betrekking te hebben, deze worden puur ter voorbeeld genoemd.

Criteria_Best-Practice

Er zullen naar verwachting maximaal 4 best practices genomineerd worden. Deze krijgen de mogelijkheid om een korte film op te nemen, waarbij de partijen in het samenwerkingsverband een aantal vragen over de best practice zullen beantwoorden. Van deze film zal een korte trailer worden gemaakt, ten behoeve van de internetstemming die plaatsvindt van eind december tot vlak voor de awarduitreiking op 25 januari 2018. Ten behoeve van de vorige award uitreiking (Best Practice Award 2016) hebben meer dan 1.000 unieke internetgebruikers hun stem uitgebracht op een van de vier genomineerde best practices. Verder zal een film worden gemaakt die tijdens de awarduitreiking zal worden getoond. De kosten van deze filmopnamen, trailer en de film zelf zijn voor rekening van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag in de Schoonmaak- en Glazenwassersbranche.

De genomineerde partijen zullen ook de gelegenheid krijgen om hun best practice in vijf minuten te presenteren tijdens de uitreiking zelf. Hoe u dat doet, maakt u zelf uit. Dit kan ludiek, met een toneelstukje, in een presentatie, in een interview, in een film of anderszins.

Uiteindelijk zal een van de genomineerde best practices naar huis gaan met de award. Een combinatie van het oordeel van de jury en het publiek is daarbij bepalend.

Vervolg
Een best practice kan ingediend worden door 10 bouwstenen van de best practice in te vullen via: https://www.codeschoonmaak.nl/een-best-practice-schrijven/
Als men hulp nodig heeft bij het omschrijven van uw best practices, dan kan men hulp inroepen van de Code. Men kan daarvoor contact opnemen met Lilian Willekers. Op vrijdag kan men contact opnemen met Leila Zariouh, bereikbaar via 073-62 00 460. Beide medewerkers kunt u ook bereiken via e-mailadres: marktgedragschoonmaak@ras.nl
De deadline voor het indienen van de best practice voor de award 2017 ligt op 23 november 2017. Er is besloten de ondertekenaars een aantal dagen meer de tijd te geven voor het indienen van een best practice. Dit betekent wel dat er geen mogelijkheid is om uitstel voor het indienen te vragen. De best practices zullen, gelet op de doorlooptijd van het gehele proces, op maandag 27 november beoordeeld worden door de jury.

Meer informatie over de best practices kunt u vinden op https://www.codeschoonmaak.nl/lever-nu-best-practice-2/

De Stichting Code Verantwoordelijk Marktgedrag hoopt ook zeer op de medewerking van SIEV-leden.