19 juni 2019

Blog: Reclamecampagne Sire #DOESLIEF

SIRE lanceerde begin dit jaar een reclamecampagne #DOESLIEF. In de boodschap wordt aandacht gevraagd voor de medemens. Hoe steeds meer Nederlanders vinden dat Nederland verhuftert. Opvallende boodschap. Ik heb de campagne goed bekeken en de cijfers in mij opgenomen.

En dan trek ik onmiddellijk de parallel met onze branche. Al jaren roepen wij op om respect en waardering te tonen aan alle mensen werkzaam in de schoonmaakbranche. Want hoe vaak moet een glazenwasser nog horen: kopje koffie glazenwasser? Met een stel gierende kantoormensen die hun collega ontzettend grappig vinden. Of hoe mensen een schoonmaakster steil voorbijlopen als ze aan het werk is? Of gewoon over de vloer lopen ook al staat zij te moppen?

Als branchevereniging kunnen wij ons heel goed vinden in de beleving die SIRE in haar campagne ten toon spreidt. Nu binnenkort de vakantie aanbreekt en de vaste mensen op vakantie gaan, komen veel jongeren ons helpen in deze drukke tijd. Om hun een beetje te helpen, sluit SIEV zich aan bij de campagne #DOESLIEF.

Wij roepen iedereen op om de schoonmaakster (m/v), glazenwasser, gevelreiniger, riool ontstopper, vuilnisophaler, maar ook de catering medewerkster (m/v) eens gewoon vriendelijk goedemorgen te wensen.

Het kost niets, maar het levert zo veel op.

Maurice Rutgrink
voorzitter SIEV