4 januari 2018

Blog: Nieuwjaarswens voor 2018

Namens het bestuur van mkb branchevereniging Schoonmaken is een Vak! wens ik iedereen het beste voor 2018. Moge uw wensen uitkomen.

Was 2017 een goed jaar voor SIEV, wij wensen toch verbetering voor 2018. Niet dat wij te klagen hebben, maar het kan altijd beter. Sloten wij eind 2016 af met 155 leden en de uitreiking van het 100e SIEV-Keurmerk, 2017 sluiten wij af met een significante groei. Alles geplust en gemind, stond de teller op 1 januari 2018 op 194 leden. Er hebben slechts een paar leden moeten afhaken, dit veelal door overnames en/of faillissementen. Maar er is nog steeds groei in het ledenaantal. Wie had dat zes jaar geleden durven dromen. Destijds dachten we met 175 leden wel aan ons maximum te zitten en zie anno vandaag eens! Dat betekent dus dat SIEV groeit dankzij de aanwas van nieuwe leden die ieder voor zich iets zien in deze vereniging.

Als bestuur zetten wij dan ons ook volledig in om onze beloftes waar te maken. Zo zijn er wederom goede gesprekken gevoerd met Kees Blokland van de Stichting Code Verantwoordelijk Marktgedrag om SieV een plek te geven in de Codekamer Schoonmaak. En we hebben gesproken met OSB om SIEV aan de cao-onderhandelingstafel plaats te laten nemen. Iets wat wij echt dit jaar willen realiseren.

Daarnaast hebben wij leveranciers geselecteerd die SieV een warm hart toe dragen en zodoende de leden diverse mogelijkheden tot inkoopvoordeel bieden. Dit gaat verder dan alleen inkoopvoordeel. Het bestuur kijkt ook naar duurzaamheid, MVO, milieu, arbo en zelfs naar circulair ondernemen. Zo zijn er gesprekken met European Cleaning Machines Recycling (ECMR). Hun missie is het ‘opschonen’ van een markt die kampt met oude machines en werkwagens. Zij kunnen deze inzamelen en weer hergebruiken door recycling. Met Keurmerk Nederland hebben we gesprekken gevoerd over een nieuw keurmerk op MVO-gebied.

De samenwerking met branchevereniging VOCC komt over en weer tot bloei. Zo heeft de VOCC goed gekeken naar ons SieV Keurmerk en hebben wij in hun keuken mogen kijken hoe zij duurzaam ondernemen.

Dit jaar zijn de 1e Schoonmaak Vakdagen, die in september worden gehouden. SieV zal daar aanwezig zijn met een stand en vertrouwt erop dat vele leden even een kijkje komen nemen. Ook organiseren wij een pilot voor onze eigen regiobijeenkomsten. Hierover volgt later meer nieuws.

U ziet, wij zitten niet stil en stellen de doelen behoorlijk ambitieus op. Als ondernemend bestuur zijn wij liever trendsettend bezig dan trendvolgend.

Nogmaals, namens het bestuur, wens ik u in alle opzichten, zowel zakelijk als in familieverband, een heel goed jaar toe.

Maurice Rutgrink,
voorzitter SIEV