16 maart 2022

Nieuwe voorzitter SIEV Raymond Kouwenberg: een bevlogen mkb’er

Van werkstudent in de schoonmaak naar directeur en eigenaar van Klien uit Breda met zeven bestuursfuncties en dan nog ‘even’ de voorzittersrol van mkb-branchevereniging SIEV erbij. Raymond Kouwenberg is een positief denkend mensen-mens, een man met een ondernemershart die op 16 maart 2022 tijdens de jubileum-ALV het stokje overnam van Maurice Rutgrink, de grondlegger en 10 jaar lang voorzitter van Schoonmaken Is Een Vak.

Schoonmaken is al 34 jaar de rode draad in het leven van Raymond Kouwenberg . Als bevlogen mkb’er niet verwonderlijk dat het lidmaatschap van brancheorganisatie SIEV een bewuste keuze was: “We voelen ons thuis te midden van vergelijkbare collega’s”, legt Raymond uit.

“SIEV heeft in 10 jaar tijd gegroeid tot een praktische branchevereniging. Het bestuur en de commissies hebben de mkb-stem laten horen, ze stralen kracht uit. Logisch, want mkb’ers vormen de basis in alle branches en zijn de ruggengraat van onze economie. Veel respect heb ik voor Maurice Rutgrink, wat heeft hij zich enorm en onvoorwaardelijk ingezet voor onze branche, de schoonmaakondernemers en de mensen waar het allemaal om draait: de schoonmakers, glazenwassers en reinigingsspecialisten.”

‘Alleen ga je verder, samen ga je harder’, deze SIEV-missie past Raymond. “Ik ben als betrokken ondernemer, mens en voorzitter ervan overtuigd, dat als we resultaat kunnen boeken en dat we dat kunnen vertalen naar een meerwaarde voor de maatschappij. Ook in mijn rol als voorzitter van SIEV is dat is mijn persoonlijk missie.”