15 maart 2022

Nieuw SIEV-lid Visto Cleaning: “Geen betere binnenkomer dan een schone omgeving”

“Wij zijn pas tevreden, als u het bent!” Een duidelijk en puur statement dat bij Hans -Peter Stöckl past. De directeur-eigenaar van Visto Cleaning uit Barendrecht startte 3,5 jaar geleden zijn schoonmaakbedrijf: “Bijna 30 jaar geleden kwam ik uit Oostenrijk en gaf les op een skibaan. In de zomermaanden voerde ik tapijtreiniging uit en zo kwam ik in de schoonmaak terecht. Ik begon onderaan de ladder en ben opgeklommen; Rook Multi Onderhoud gaf mij alle kansen. Tot in oktober 2018 kans zag om mijn eigen schoonmaakbedrijf te beginnen.” En dat is Hans gelukt. Met inmiddels 23 medewerkers in dienst en 3 onderaannemers voor specialistische reiniging is Hans-Peter succesvol.

“Ik ben een simpele vent. Geen woorden maar daden, dus klim ik zelf ook de ladder op of loop ik achter de schrobzuiger. Ik heb allemaal mensen om me heen, die goeie gasten zijn”, vertelt Hans-Peter Stöckl. Het klinkt alsof Hans-Peter een Rotterdammer is, maar het is niet zijn accent maar zijn achternaam Stöckl die ons zijn herkomst laat raden. “De naam van mijn schoonmaakbedrijf Visto Cleaning is een samenstelling van de achternaam van mijn vrouw (Vis) en de eerste letters van mijn achternaam.”

Werkgebieden
Vanuit Barendrecht voert het Visto Cleaning-team project- en bedrijfsmatig schoonmaakonderhoud uit. “Van Dordrecht tot in de Rotterdamse haven, Rijnmond en Maasvlakte; dat is ons werkgebied. Kantorenschoonmaak is onze basis, maar ook sanitair, vloer en glas. Als iemand vraagt ‘wil je het schilderijtje op hangen?’ of ‘de kraan lekt, zullen we een loodgieter bellen?’, dan is dat geen probleem voor ons. We pakken het op, we lossen het op. We zijn goed in het ontzorgen van onze klanten.”

Meerwaarde SIEV
Recent sloot Visto Cleaning zich aan als nieuw lid bij mkb-branchevereniging SIEV. “Schoonmaken is een vak. Echt. Er is geen betere binnenkomer dan een schone omgeving. En werken in een schone en goed onderhouden werkomgeving is voor iedereen niet alleen prettig, maar ook veiliger. Ik vind ook een keurmerk belangrijk, dus heb ik het SIEV Keurmerk behaald, daarmee onderscheid je je als bedrijf en weet een opdrachtgever dat het schoonmaakbedrijf waarmee je zaken doet het op orde heeft, dat het bedrijf betrouwbaar is.”