Frank Verberne

Mijn naam is Frank Verberne. Als eigenaar en Directeur van Multi-Service schoonmaak- en bedrijfsdiensten ben ik al op jonge leeftijd besmet met het schoonmaakvirus. Op mijn 18de jaar begon ik als vakantiewerker bij een schoonmaakbedrijf, en nu ruim 35 jaar later vindt ik het nog steeds het mooiste beroep. Op medewerkers moet je zuinig zijn, net zo zuinig als op je schoonmaakmaterialen.

Medewerkers zijn het belangrijkste gereedschap van je organisatie. Ik heb zelf een hekel aan bureaucratie en heb dan ook een organisatie neergezet met korte lijnen. Directe aanspreekpunten die altijd bereikbaar zijn. Binnen het SIEV is het me vooral de samenwerking tussen de leden die me zo aanspreekt. Allemaal ondernemers van het type niet lullen maar poetsen.

Een branchevereniging had je vroeger nodig om als eerste (per post) op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen in schoonmaakland. Tegenwoordig is iedere verandering binnen no-time in je bezit door social media daar heb je een branchevereniging dan ook niet meer voor nodig . Op de dag van vandaag heb je een branchevereniging nodig om kennis en ervaring te kunnen delen. Ik ben ruim 19 jaar lid geweest van een branchevereniging en de laatste jaren van mijn lidmaatschap miste ik toch echt het gevoel dat ik nu bij SIEV wel heb “het clubgevoel”.