Over SieV

Het bevorderen van samenwerking

Het zal u niet onbekend voorkomen dat u een bedrijf krijgt als opdrachtgever in uw regio. Maar deze opdrachtgever heeft meerdere vestigingen/filialen verspreid door het hele land. U kunt dan vrijwel direct een beroep doen op de SieV-leden voor bijvoorbeeld de glasbewassing in Sittard, of Sneek. U bespaart zich dan een reis van 2 keer anderhalf uur, maar u weet wel zeker dat de werkzaamheden door een betrouwbare partner worden uitgevoerd. Met de nieuwe Aanbestedingswet hebben SieV-leden eveneens een voordeel dat deze leden uit het hele land komen en wij net als de grote schoonmaakbedrijven een landelijke dekking hebben. Simpel: door samen te werken.

Via het bestuursbureau van SieV (voor externe partijen) of via het ledenplatform (voor leden) kan snel duidelijk worden gemaakt welke SieV-leden de juiste kennis en expertise hebben om u een stap bij uw aanbesteding of uitvoering verder te helpen. Maar u kunt in een rustige periode ook actief uw kennis en expertise aanbieden aan de andere leden. Zo zullen wij op alle vakgebieden in deze prachtige branche absolute specialisten hebben zitten

Naleven van normen en garanties:

Wie herinnert zich de stakingen van 2010 en 2012 niet, waar de hoge werkdruk binnen de branche ter sprake kwamen. Een vierkante meter norm van 750 m2 per uur of meer is onmenselijk voor de schoonmakers. SieV streeft er naar om verantwoorde normen te hanteren bij en voor onze leden. Daarvoor hebben wij dan ook ons Schoonmaken-is-een-Vak Keurmerk opgesteld.

Hierin legt u vast te werken volgens de Code Verantwoordelijk Marktgedrag, de juiste RI&E in te zetten en te gebruiken bij alle schoonmaakklussen en de CAO voor de Schoonmaak na te leven. Door het SieV-Keurmerk onderscheidt u zich op een positieve manier. En belangrijk: het SieV keurmerk is onafhankelijk.

 

CAO onderhandelingen:

Als branche-organisatie wil SieV haar stempel drukken op de komende CAO onderhandelingen. Wij verzoeken onze leden om er altijd over na te denken wat u belangrijk vindt om te bespreken. Stuur uw opmerkingen (gedegen) onderbouwd naar het bestuursbureau! Uw bijdrage helpt ons op weg naar een betere CAO voor alle betrokkenen.

Inkoop voordelen

Als MKB branchevereniging SIEV hebben wij bij diverse partners extra korting bedongen voor onze leden. Een samenwerking waarin beide partijen het maximale voordeel voor onze leden moeten gaan realiseren. Deze bedrijven worden door ons geselecteerd op betrouwbaarheid, leveringspakket, leveringsvoorwaarden, meerwaarde en dekkingsgraad binnen Nederland. Alle geselecteerde leveranciers vindt u op de het speciale ledenplatform.

Samenwerking buiten de schoonmaakbranche

[/vc_column_text][vc_column_text]SieV werkt vanaf 13 april 2017 op bestuurlijk niveau samen met branchevereniging VOCC (contract cateraars).  Voor meer info: bestuursbureau@SIEV.info.