Het bevorderen van samenwerking

Samen doelen bereiken. “Bij SIEV wordt het samenwerken niet alleen geroepen, maar ook gedaan.”

Het zal u niet onbekend voorkomen dat u een bedrijf krijgt als opdrachtgever in uw regio. Deze opdrachtgever heeft meer vestigingen verspreid over het hele land. U kunt dan vrijwel direct een beroep doen op de SIEV-leden voor bijvoorbeeld de glasbewassing in Sittard of in Sneek. U bespaart zich dan een reis van 2 keer 1,5 uur en u weet wel zeker dat de werkzaamheden door een betrouwbare partner worden uitgevoerd. Met de nieuwe Aanbestedingswet hebben SIEV-leden eveneens een voordeel, dat deze leden uit het hele land komen en wij net als de grote schoonmaakbedrijven een landelijke dekking hebben. Simpel: door samen te werken.

Via het SIEV Bestuursbureau (voor externe partijen) of via het ledenplatform (het intranet voor leden) wordt snel duidelijk welke SIEV-leden de juiste kennis en expertise hebben om u bij uw aanbesteding of uitvoering verder te helpen. U kunt in een rustige periode ook actief uw kennis en expertise aanbieden aan de andere leden. Zo hebben wij op alle vakgebieden in deze prachtige branche absolute specialisten.

Naleven van normen en garanties

Wie herinnert zich de stakingen van 2010 en 2012 niet, waar de hoge werkdruk in de branche ter sprake kwamen. Een vierkantemeternorm van 750 m2 per uur of meer is onmenselijk voor de schoonmakers. SIEV streeft ernaar om verantwoorde normen te hanteren bij en voor onze leden. Daarom hebben wij het SIEV Keurmerk opgesteld.

Met het SIEV Keurmerk legt u vast volgens de Code Verantwoordelijk Marktgedrag te werken, de juiste RI&E in te zetten en te gebruiken bij alle schoonmaakklussen en de Cao voor de Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf na te leven. Door het SIEV Keurmerk onderscheidt u zich op een positieve manier. En belangrijk: het SIEV keurmerk is praktisch én onafhankelijk.

Belangenbehartiging

Mkb’ers vormen de basis van bv Nederland en van de schoonmaakbranche; mkb’ers zijn de drijvende kracht van onze economie. SIEV wil als brancheorganisatie haar stempel drukken op de cao-onderhandelingen. Daarom verzoeken we onze leden om over na te denken wat u belangrijk vindt om te bespreken. Stuur uw opmerkingen (gedegen) onderbouwd naar het SIEV Bestuursbureau, want uw bijdrage helpt ons op weg naar een betere cao voor alle betrokkenen.

Inkoopvoordelen

SIEV heeft bij diverse partners extra korting bedongen voor onze leden. Een samenwerking waarin beide partijen het maximale voordeel voor onze leden moeten gaan realiseren. Deze bedrijven hebben wij geselecteerd op betrouwbaarheid, leveringspakket, leveringsvoorwaarden, meerwaarde en dekkingsgraad in Nederland. Alle geselecteerde leveranciers vindt u op de het speciale SIEV-ledenplatform.

Kennisdeling

Delen met anderen wat je weet, is waardevol.: “Het is prettig als je bij een club zit, die met elkaar problemen bespreken en oppakken”. Mede daarom is onze missie: alleen ga je verder, samen ga je harder. Dus door zaken te delen, kunnen we vermenigvuldigen. Omdat kennisdeling een absolute meerwaarde is als lid van een brancheorganisatie, biedt SIEV zijn leden diverse professioneel bemenste loketten aan, waar u aan kunt kloppen voor hulp en advies: het SIEV Verzuimloket, het SIEV Cao-loket, het SIEV Schuldsaneringsloket. Daarnaast is er het SIEV Opleidingenloket, een unieke samenwerking met drie gerenommeerde opleiders om kennis op te doen.