31 oktober 2018

Blog: Calculatiemodellen

Regelmatig stellen SIEV- en niet-SIEV-leden via het Bestuursbureau de vraag of wij een calculatie-uurtariefmodel kunnen toesturen. Het antwoord op deze vraag is: “Nee, dat mogen wij niet”. Het is al jaren geleden dat OSB deze uur-opbouwvoorbeelden rondstuurden, maar daar stak ooit iemand een stokje voor. Dat is tegen de wet. Dus wij kunnen het ook niet.

Het was makkelijk destijds, maar anno vandaag moet iedereen toch wel in staat zijn, mogelijk met hulp van een zoekmachine, zelf uit te vinden wat een uurtarief aan kosten heeft. Feitelijk in basis is het heel simpel. Neem het brutouurloon van bijvoorbeeld € 10,62. Daar bovenop komen de werkgeverslasten. En daar weer bovenop komen de kosten voor middelen en materialen, afschrijvingen, kosten kantoor en dergelijke. En als laatste wil je ook een winstmarge hebben. Die topt de zaak af en dan weet je ongeveer wat een uur kost.

Voorbeeld:
Opbouw schoonmaakkosten
– Loon schoonmaken inclusief sociale lasten, vakantietoeslag en diverse afdrachten ( 80% )
– Materiaal en middelen ( 2-3% )
– Werkkleding en uitrusting ( 1,5-2% )
– Machinekosten ( 1-3% )
– Indirect toezicht ( 3-5% )
– Bedrijfskosten inclusief pand, administratie, etc. (3- 5% )
– Winst ( 5-10% )

Hiermee ben je er nog niet, want als je dan een echte offerte voor schoonmaak mag maken, dan is het zaak om uit te rekenen hoeveel tijd je ermee kwijt bent om aan de wensen en eisen van de klant tegemoet te komen. Hoeveel tijd ben je kwijt als je een pand twee keer in de week moet schoonmaken en je maar één keer het pand geheel moet stofzuigen en op de andere dag alleen bijtippend moet zuigen? En hoe begroot je het periodiek onderhoud? Je moet een keer de tegelwanden in het toilet afnemen, de hoge kasten afstoffen en de bureaublokken rondom reinigen.

Met een natte vinger kom je er niet. Maar beste ondernemer, SVS is er niet alleen voor het personeel! Kijk ook eens naar deze module over calculeren.

Schoonmaken is een Vak, en niet alleen voor uw personeel. Als u het personeel wel opleidt, waarom zou u achterblijven? Fiscaal is zelf een opleiding volgen ook interessant. Maar let goed op: als u als ondernemer nieuwe kennis verwerft, dan zijn deze kosten niet aftrekbaar als ondernemingskosten. Als u uw huidige kennis zou verbeteren of uzelf meer verdiepen, dan zijn deze kosten wel aftrekbaar. Een grijs gebied. De kosten die niet aftrekbaar zijn als ondernemingskosten, kunnen wellicht wel als reguliere studiekosten aftrekbaar zijn. Vraag uw accountant naar deze regelingen.

Als nabrander, als u diensten wil uitbesteden, dan wil je er zelf ook wat aan verdienen. Maar degene die het uitvoert, heeft ook zijn kosten en wil ook wat verdienen. Vroeger hielden wij de 80/20 regeling aan: 80% voor de uitvoerende, dat was minimaal voldoende. Houd dan ook rekening met jouw opbouw uurtarief dat als je werk wilt uitbesteden, dat er voor iedereen nog een boterham te verdienen valt. Want als jij de laagste prijs aan jouw klant bied, kun je simpelweg geen werk uitbesteden en verwachten dat men nog kwaliteit levert bij jouw klant.

Nu heeft u dit verhaal gelezen en denkt u dat deze wijsheid geen wijsheid is maar paginavulling. Mogelijk heeft u gelijk, maar waarom krijgen wij deze vragen dan nog binnen?

Maurice Rutgrink
voorzitter van SIEV