11 februari 2021

24 februari webinar Van klacht naar blije klant

Als schoonmaakondernemers weten we: schoonmaakmedewerkers zijn ons kapitaal, maar ook trouwe en tevreden klanten vormen het fundament van onze bedrijven. Samen dragen zij bij aan een gezond resultaat en bieden zij toekomst. Helaas is niet iedere klant altijd tevreden. Vervelend, maar… klachten kunnen ook goed zijn voor je bedrijf. Het klinkt tegenstrijdig, maar het is wel zo. Waarom? Hoe dan? Op woensdag 24 februari om 15.00 uur legt Laetitia Simonis, vice-voorzitter van SieV, dat graag aan u uit tijdens het SieV-webinar Van klacht naar blije klant. Natuurlijk spreken we onze leden het liefste persoonlijk, maar door de coronamaatregelen kan dat nog niet. Daarom deze uitnodiging voor een digitale interactieve bijeenkomst. Het webinar duurt maximaal 60 minuten; aanmelden kan via deze link: aanmelding webinar Van klacht naar blije klant.

Het is een feit: klanten worden, mede door de digitalisering, steeds mondiger en veeleisender. Op z’n zachtst gezegd: dat is niet fijn. Of is het een uitdaging? De cijfers liegen er niet om: 1 op de 7 ontevreden klanten delen hun ervaring met 15 mensen of meer. Slechts 1 op de 26 ontevreden klanten klaagt rechtstreeks bij een bedrijf. Veel klanten die niet klagen, komen niet meer terug. En 6 op de 10 bedrijven reageren niet op klantverzoeken per mail.

Dussssssss…. werk aan de winkel.

Van aandacht naar verrassen
Vooruitlopend op het korte, praktische en interactieve SieV-webinar Van klacht naar blije klant op 24 februari lichten we alvast een tipje van de sluier op. Klanten met een klacht die snel worden geholpen, worden loyaal, kopen in de toekomst vaak meer en kunnen veranderen in ambassadeurs. Tijdens het webinar neemt Laetitia je graag mee in welke stappen u als ondernemer met uw team kunt zetten om een klacht te analyseren, (snel), op te lossen en te voorkomen. En hoe je van een klagende klant een blije klant kunt maken. Kortom, een klein uurtje klantenservice.

We kijken uit om u digitaal te mogen verwelkomen!

P.S. U kunt zich aanmelden via deze link: webinar Van klacht naar blije klant. U ontvangt na aanmelding een mail met een bevestiging met link naar het webinar en mogelijkheid het webinar in uw agenda te plaatsen. Ter info: bij minder dan zes aanmeldingen gaat het webinar helaas niet door. Indien dit het geval is, stellen we u hiervan uiteraard op de hoogte.

De meeste stemmen
Recent konden SieV-leden via een poll hun voorkeur voor een webinar aangeven. Dit waren de drie keuzes: (1) Hoe schrijf je een winnende offerte? (2) Van klacht naar blije klant (3) Jouw schoonmaakmedewerkers van de bank houden, hoe dan? Uit de stemmen blijkt dat de voorkeur uitgaat naar het 2e webinar: Van klacht naar blije klant’. Heeft u suggesties voor een webinar? Laat het ons weten: bestuursbureau@siev.info.